Sommertur

Marineforeningens sommertur gik i år til Fyn.

Svendborg var målet med planlagt frokost i Svendborg Marineforening.

Der var afsat ca. to timer til shopping og fri oplevelse i Svendborg.

Efter kort møde i marinestuen afgik bussen kl.08.15 mod Holbæk for opsamling af 6 medlemmer fra Holbæk Marineforening. Herfra hurtigt mod Fyn, med stop ved Antvorskov rasteplads.

Her var Svend Aage Stausholm vært ved en omgang øl.

Billedresultat for Tegning Lyn og TordenDet gode sommervejr, som vi startede med i Nykøbing, blev afløst af et kraftigt regnvejr med lyn og torden. Ikke alle i bussen havde det godt med tordenvejret.

Næste stop var i Lundeborg. Her havde Peter `Hagl`en god ven, som er indehaver

af Lundeborg Maskinværksted. For de interesserede var der her en god mulighed for

at opleve et værksted fra før teknikkens tid.

Niels-Ebbe og Eva havde smurt sandwiches som mange følte for at købe.

Desværre regnede det stadigt, så livet på Lundeborg havn lå i dvale, men heldigvis var der en butik med mange ting og smykker, så flere fik tilfredsstillet shoppinggenerne.

Efter afgang fra Lundeborg kørte vores gode chauffør ad de små veje langs stranden mod Svenborg. Da det stadigvæk regnede i stride strømme, blev det besluttet at aflyse shoppingturen i Svendborg.

I stedet kørte vi en tur til Tåsinge, hvor vi gjorde et stop  ved Sankt  Jørgen´s  Kirke. Her ligger Elvira Madigan  begravet, så der var mulighed for at se gravstedet og følge op på sin historieviden.

Svendborg Marineforening havde fremskyndet frokosten, så vi ankom hertil kl.13.00.

Formanden bød velkommen til foreningen, og fortalte historien om deres fremragende hus.

Vi startede med en Rigabalsam. En drik, som er alt helbredende samt forebyggende mod alle dårligdomme.

Om det passer ved vi ikke, men ingen blev syge på turen.

Vi blev herefter beværtet med en menu, som er svær at fortælle om i detaljer, men masser af god mad, med en dertil hørende supergod service.

Efter 3 timer hos Svendborg Marineforening, var det tid til at sige farvel, og begive os mod Sjælland. Vejret havde skiftet, så vi kunne køre hjem i tørvejr.

Et kort stop lige før Storebæltsbroen, inden turen gik til Holbæk for aflæsning. Herefter hjem til Nykøbing, hvor Marinestuen blev åbnet for en god afslutning på turen.

Videre til billeder