Lindy Olsens fortællinger om hans tid som elev ombord på Georg Stage kan vel kun betegnes som en succes.

Lindy er en god ”fortæller”, 27 tilhører var mødt op, og jeg tror ikke der var nogle der fortrød.

Efter at have fortalt hvorfor og hvordan han havnede som elev på Georg Stage, fortalte han  hvordan det var ombord, og det blev til mange gode historier. Underholdningen var i top.

Efter  en lille times tid, holdt vi en pause, og derefter fik vi det meste af Georg  Stages  historie,. Det var

 Heller ikke kedeligt.                                                                                                                            

      

   

    

Lidt om Georg Stage: 

Gamle Georg Stage

Denne første udgave af Georg Stage blev bygget i 1882 ved Burmeister & Wain på Refshaleøen i København. Det gamle Georg Stage var også en fuldrigger – en smule mindre end det nuværende skib – med en længde på 36 meter, bredde på 7,7 meter og en dybgang på 3,7 meter. Skibet havde en hjælpedampmaskine på 50 HK. Den oprindelige besætning var på 80 elever og 10 officerer.

Forlis

Den 25. juni 1905 sank Georg Stage, da det blev påsejlet af den engelske damper Ancona i Hollænderdybet, og 22 elever druknede.

Skibet blev hurtigt bjærget og repareret efter katastrofen og fortsatte derefter sejladsen som dansk skoleskib indtil 1934.

 

Skoleskib i Connecticut

1936 blev skibet solgt til den amerikanske millionær George Huntington Hartford, da Villiers var gået fallit som følge af jordomsejlingen. Hartford udstyrede skibet med en moderne motor og anvendte det som personlig yacht i tre år, hvor skibet bl.a. deltog i et race for sejlskibe fra USA til Bermuda og tilbage. I 1939 solgte han skibet for 1 dollar og 1 cent til USA. Herefter blev skibet atter skoleskib og sejlede som sådant indtil 1945. Skibet lå i dok et par år hvorefter det overgik til Marinemuseet i MysticConnecticut. Det gamle Georg Stage ligger den dag i dag ved Marinemuseet. Skibet stikker ikke til søs længere, men fungerer stadig som skoleskib, bl.a. som indkvartering for børn og unge (10-15 år) på sommerskole i sejlads. Skibet er nu udstyret med kahytter til overnatning for 50 personer, baderum og træk-og-slip-toiletter og der er installeret varme og elektricitet.

 

 

  Retur til forside